MILIONOVÁ MÁMA

15. července 2013

Rychlá letní večeře - poctivá RAJČATOVÁ POLÉVKA


    Rajčatovou polévku z opravdických RAJČAT miluje celá naše rodina. Základ úspěchu je sehnat rajčata krásně červená, zralá a voňavá - nejlépe domácí. Proto je ideální dělat tuto polévku v létě. (V zimně jedině z kvalitních rajčat v konzervě. Z mrtvolek, které někdo narval ještě zelené, převezl je přes "půl světa" a nechal dozrát, to vážně není ono).

Budete potřebovat:
1,5 kg rajčat
cibuli
máslo
sůl
koření (celý pepř, nové koření, tymián)
cca 0,75 l voda (zeleninový vývar)

Pracovní postup:
   
Nákrájíte cibuli :)
Na másle necháte zesklovatět cibuli (klidně může už malinko hnědnout).  Pak přidáte koření i sůl a necháte zavonět.
Přidáte nakrájená rajčata a ještě trochu osmahnete.

    Podlijete trochou vody nebo vývaru (jako když chcete rajčata spíš dusit). Na obrázku je už vody více po dalším přidávání. Necháte vařit tak 50 min a postupně přidáváte vývar. Na konec rozmixujete, pokud budete potřebovat trochu dosladíte a na talíři zjemníte smetanou.
No a už se jen olizujete až za ušima :)



Žádné komentáře:

Okomentovat