MILIONOVÁ MÁMA

24. října 2013

Rychlý, dobrý, bramborový houstičky.


    A taky děsně snadný!...nevím, jestli se na podzim cpete taky, ale já prostě s přicházejícím ochlazením nějak víc "žeru". Cpu se teda i normálně, ale teď to stojí za to. Možná, že si moje tělo dělá zásoby na zimu. Jak ho znám, budou to zásoby zas tak na pět až osm let (zim). Včera odpoledne jsem pekla tydlety luxusní houstičky a jen se po nich zaprášilo. Kdo si chce taky smlsnout, přidávám recept. Nejlepší jsou čerstvý.

Co na ně potřebujete:
Těsto:
42g droždí
1 lžíce cukru
350 ml mléka
350g vařených brambor (nejlépe vlažné)
350g celozrnné mouky
350g hladké mouky
1 vejce
50 ml oleje
2 špetky soli
Na posypání:
hrubozrnná sůl a bylinky dle chuti na posypání (u nás fičí rozmarýn)
Jak je udělat:
    Necháte vzejít kvásek, dáte ho k vlažným nastrouhaným bramborám. Přidáte obě mouky, vejce, olej a sůl. Mícháte a mícháte až je z toho těsto. Lžící nebo rukama děláte malé kuličky a ty lupnete přímo na plech (pečící papír nebo vymazaný). Necháte 15 minut kynout. Potřete olejem, posypete solí a bylinkami. Pečou se na 180 asi 15 minut.
Pak už je do sebe jen rvete! Jedna nikdy nestačí.

3 komentáře: