MILIONOVÁ MÁMA

25. února 2014

Pokud už nechcete jíst k snídani rozpečenou igelitovou tašku!

   Nedávno jsem na netu objevila recept na domácí rohlíky. Vážně výborný a celkem snadný. Jen potřebujete čas na kynutí. 


Co je na ně potřeba: 
250 ml vlažné vody
3 lžíce másla (rozpuštěného)
21g droždí
500g polohrubé mouky
10g cukru
10g soli

Jak na ně:
    Do velké mísy dáte vodu, rozdrobíte droždí a mícháte dokud se nerozpustí. Pak přidáte rozpuštěné máslo. V jiné míse smícháte suché ingredience a postupně přidáváte do mísy s vodou, droždím a máslem. Chce to přidávat pomalu a postupně. Míchala jsem tak dlouho, dokud nebyla mísa skoro čistá a těsto se nelepilo (cca 15 minut).


    Těsto tak 2 hodiny kyne. Po půl hodině kynutí jsem překládala podle následujícího postupu, je to v 5 minutě. Pak už stačí jen rozdělit na zhruba 80g bochníčky, které ještě 20 minut kynou. Každý bochánek rozválíte na ovál a srolujete do rohlíku.  Nebo něčeho, co se mu podobá.


   Rohlíky přikryjte potravinářskou folií a nechte ještě tak 20 minut. Sundejte folii a hurá do trouby! Postříkejte každý rohlík vodou. Pekla jsem na 230 zhruba 10 minut, na dno trouby jsem dala pekáč s vodou. Chutnají nám moc, jsou to takový ty rohlíky našeho dětství!

Dobrou chuť!

  




5 komentářů:

  1. mňamky, tak tie musia byť výborné. Ideálne na ranajky :) Skusim upiect :)
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  2. Fakt vypadají líp než pekárny:-)) U nás zas vede nehnětený chleba:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A recept? Případně nějaká celozrnná varianta? Děkuji. :)

      Vymazat
    2. Recept tady: http://fizule71.blogspot.cz/2013/01/vune-vpravde-chlebova.html

      Vymazat