MILIONOVÁ MÁMA

11. února 2015

Polévka je grunt a maso špunt! Aneb úžasná Hrášková polévka.


   Polívky miluju už od dětství, jím je jako hlavní jídlo i první chod. Vařím ji jako večeři a je to to první, co mě napadne, když nemáme v lednici nic moc. Pokud naše lednice kručí prázdnotou, mrazák mě jistí vždycky. Mám tam v zásobě několik pytlů zeleniny. V zimě totiž odmítám kupovat červenozelený mrtvoly jménem rajčata a další podobný nezralý pseodo zeleniny.
  Z mražených kupuju hlavně Dione, je to jen česká zelenina, sehnat se dá skoro všude (Albert, Billa...) a hlavně v porovnání s jinými chutná výborně. Když jsem z ní dělala poprvé hráškovou polívku, překvapila mě ta úžasná zelená barva a hlavně chuť. Receptů na tuhle polévku je plno, ale takhle ji dělám:

Hrášková polévka

Potřebujete:
1 balíček mraženého hrášku
2 brambory
lžičku másla
zeleninový vývar (vodu)
smetana podle chuti
sůl


    Je to rychlovka, ale výsledek stojí za to! Hrášek dusím na másle, přidám brambory a osolím. Podliju vodou, nebo vývarem a vařím dokud brambory nezměknou. Trochu hrášku si dám stranou a zbytek rozmixuju ponorným mixérem. Podle chuti smetanu, ozdobit hráškem a je hotovo.


Dobrou chuť!
:)

1 komentář: